Μελετώντας την ιστορία των λεμονιών μαθαίνουμε ότι: σύμφωνα με στοιχεία DNA, οι πρώτες λεμονιές εμφανίστηκαν πριν από περίπου οκτώ εκατομμύρια χρόνια στους νοτιοανατολικούς πρόποδες των Ιμαλαΐων. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature , όλα τα εσπεριδοειδή, συμπεριλαμβανομένου του αμαλάκι (φρούτο amla), του μοσχολέμονου, του πορτοκαλιού, του γκρέιπφρουτ, του μανταρινιού και άλλων, προέρχονται γενετικά από αυτές τις αυθεντικές λεμονιές της Ινδίας. Τα λεμόνια είναι από τα πρώτα φρούτα στον κόσμο με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, τα οποία σπάνια καταναλώνονται σε αρκετές ποσότητες για να υποστηρίξουν τα βέλτιστα επίπεδα βιταμίνης C του ανθρώπινου οργανισμού. Παγκοσμίως, οι ελλείψεις σε βιταμίνη C κυμαίνονται από 7% έως 73%, υποδηλώνοντας ότι η λήψη αρκετής βιταμίνης C είναι δύσκολη. Ένας τρόπος για να ληφθεί η ημερήσια δόση βιταμίνης C είναι το να πίνει κανείς, ξεκινώντας την ημέρα του, ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Π ηγή