Τι είναι αυτό που καθορίζει την ποιότητα του ελαιολάδου;
-Τι είναι αυτό που καθορίζει
την ποιότητα του ελαιολάδου;
"Οι κυριότεροι παράγοντες που διαμορφώνουν
την ποιότητα του ελαιολάδου είναι η ποικιλία
της ελιάς, ο βαθμός ωριμότητας
(όσο πιο νωρίς μαζεύεται ο καρπός
τόσο πιο ποιοτικό το ελαιόλαδο),
η σωστή και άμεση μεταφορά
του ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο
(ο καρπός να συγκεντρώνεται σε πλαστικά τελάρα
και χωρίς να τραυματίζεται να πηγαίνει
την ίδια μέρα για ελαιοποίηση),
η τήρηση των σωστών κανόνων στο ελαιοτριβείο
και κυρίως η θερμοκρασία στον μαλακτήρα
να μην ξεπεράσει τους 30 βαθμούς
ενώ ο χρόνος μάλαξης να είναι 30 με 35 λεπτά το πολύ,
και τέλος η σωστή συντήρηση
(όταν παραχθεί το ελαιόλαδο και το αποθηκεύσουμε
να μην έρχεται σε επαφή με οξυγόνο η το φως
και η θερμοκρασία του να μην υπερβαίνει ιδανικά
τους 16 βαθμούς)"

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου