Τι είναι αυτό που καθορίζει την ποιότητα του ελαιολάδου;

-Τι είναι αυτό που καθορίζει 
την ποιότητα του ελαιολάδου; 
"Οι κυριότεροι παράγοντες που διαμορφώνουν
 την ποιότητα του ελαιολάδου είναι η ποικιλία 
της ελιάς, ο βαθμός ωριμότητας 
(όσο πιο νωρίς μαζεύεται ο καρπός 
τόσο πιο ποιοτικό το ελαιόλαδο),
 η σωστή και άμεση μεταφορά 
του ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο
 (ο καρπός να συγκεντρώνεται σε πλαστικά τελάρα
 και χωρίς να τραυματίζεται να πηγαίνει 
την ίδια μέρα για ελαιοποίηση), 
 η τήρηση των σωστών κανόνων στο ελαιοτριβείο 
και κυρίως η θερμοκρασία στον μαλακτήρα 
να μην ξεπεράσει τους 30 βαθμούς
 ενώ ο χρόνος μάλαξης να είναι 30 με 35 λεπτά το πολύ,
και τέλος η σωστή συντήρηση 
(όταν παραχθεί το ελαιόλαδο και το αποθηκεύσουμε 
να μην έρχεται σε επαφή με οξυγόνο η το φως
 και η θερμοκρασία του να μην υπερβαίνει ιδανικά
 τους 16 βαθμούς)"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων "ενόχλησε", διότι τοποθετεί τεκμηριωμένα τον άνθρωπο έξω από την Αφρική;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Αυτό είναι το ...κόλπο, για να μην σας τσιμπήσουν τα κουνούπια ΠΟΤΕ!

Κάντε έναν μικρό κόπο και διαβάστε το. Ίσως το βρείτε πολύ ενδιαφέρον.

Η Άλγεβρα δεν είναι επινόηση των Αράβων. Αυτό είναι λάθος!

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η λογοκριμένη ταινία για τον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων!

Κόρινθος: Από θαύμα βγήκε ζωντανός, ο φίλος μας ο Τάκης. Τροχαίο, με εγκατάλειψη, δυστυχώς.

Θλίψη προκαλούν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό της ιστορικής επιχείρησης Kallas beach

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1982 ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ......